Обнова радова на храму Св. Николе у Кули Атлагића

Обавјештавамо наше читаоце а нарочито Куљане да су почели радови на навој цркви Св. Николе.

Обим предвиђених радова ће овисити не само о висини тренутно скупљених новчаних средстава већ и од средства која ће се у наредном периоду скупити. 

Доносимо вам план потребних радова на храму и унутар храма на потребним црквеним предметима који је постављен на интернет фејсбук странице: Кула Атлагић и Кула Атлагић центар свјета: 

Обнова храма Св.оца Николаја у Кули Атлагић биће у три фазе:

1. фаза је замјена прозора,
2. фаза је скидање старе и постављање нове жбуке и
3. фаза је уређење ...иконостаса и дотрајалих ( стасидија ) столица.

Након тога иде уређење најсветијег дијела светом храма, а то је Олтар. Набавка црквених утвара ( Путир, Дискос ... ) , затим, свијећњаке за Свети Престо, кандила, кадионица, трон за цјеливајућу икону, сто за црквене потребе, туторки сто ( сто за продају свијећа ).

Доста има посла али ако сви заједно учествујемо у обнови нашег храма, доста иде лакше.

Ваше уплате можете уплатити на број жиро рачуна:
 

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА У ХРВАТСКОЈ, ЕПАРХИЈА ДАЛМАТИНСКА, ЦРКВЕНА ОПШТИНА КАШИЋ
OIB : 90981400885
BROJ RAČUNA : 2484008 - 1104190194
IBAN : HR4624840081104190194
SWIFT adresa :
RZBHHR2X
Адреса банке је : ( Raiffeisenbank Austria d.d., Zadar, Bana Josipa Jelačića 1 , 23000, Hrvatska)
Са назнаком " за обнову храма Св.оца Николаја у Кули Атлагић ".

 

Доносимо коментар са интернет страница Кула Атлагић.

Hvala "Ravni Kotari" na postavljenoj poruci i podrobnom izvjestaju o potrebnim radovima na obnovi naseg hrama Sv. oca Nikolaja. Raduje znati da se krenulo sa istom obnovom, bar u onoj mjeri raspolozivih sredstava, iako ce za sve nabrojane radove obnove trebati mnogo vise pomoci i novca. Obicno biva kada se nesto desava i radi, narod tek tada zeli da pomogne. Zato bih zamolio nas narod i prijatelje u kraju i rasejanju, da se odazovu na ovaj poziv i pomognu u granicama koliko se osjecaju da mogu. Svaka pomoc je dobro dosla, naravno. Sjetimo se samo koliko je znacila nasa mala financijska pomoc u obnovi krova i krovne konstrukcije, vrata, ulazne kapije (2009-2011)..a da smo sve to ipak uspjeli da uradimo na veliku radost svih nas. I ovoga puta moramo se radovati istim radovima ali ne mozemo ocekivati da ce sve to neko drugi uraditi "tudjim novcem i radom", narocito ako mozemo pomoci i sami. Nema vece radosti kod svakog covjeka od one da smo i sami ucestvovali i licno pomogli. Sto vise bude pomoci nase, vise ce se i uraditi i to svi mi dobro znamo. Vidimo da nam trebaju godine i godine da se nesto uradi na crkvi a to nam govori da do sredstava nije lako doci, narocito onda kada nema incijative medju nama pojedincima i ako ljudi ostanu postrani. Svi vi koji mozete pomoci, a znamo i sami da je Kuljana mnogo koji bi mogli samo da je dobre volje i da su upoznati sa istim, mogli bi mnogo brze da uradimo obnovu nasih svetinja koje cekaju "samo nas i nasu pomoc". Pozdravio bih ovim putem naseg nadleznog svestenika Mladena Skopljaka koji vodi ovaj projekat a koji ocekuje da mu se i licno prikljucimo i da ucestvujemo zajedno u planiranju i realizaciji radova na obnovi. Hvala.
 

 

 

 

 

Grede u plafonu iznad balkona. 

 

 

Comments (0)

1000 characters remaining

Cancel or