Хуманитарна организација Срби за Србе- помоћ породицама

У мјесечном извјештају за мјесец мај 2017 године, хуманитарне организације "Срби за Србе" помогла је многе породице међу којима и у Кули Атлагић.

Породица Стегњаић са обезбеђеним материјалом за фасадну изолацију. Прва станица у овом делу Далмације који смо обишли, била је Кула Атлагића. Тамо је посећена породица Драгана и Милене Стегњаић, који имају ћеркице Марину (6) и Николину (3). Њима смо за потребе стављања спољашње изолације на кућу, купили материјал за фасадну изолацију у вредности од 1.000€. Након Стегњаића, идемо до мора тачније до Доњег Карина и у госте код породице Иваниш. Још једна породица која жели да своју повратничку свакодневницу учини бољом и лепшом унапређењем пољопривредне делатности. 

Купљена је нова, већа и квалитетнија фреза за коју је наша организација издвојила 1.300€, док је породица додала још новца како би купили оно што ће задовољити њихове потребе. У породици живе родитељи Предраг и Сандра, са децом Давидом (17) и Теодором (15). Нажалост мали Давид је одвојен од своје породице због лечења и терапија које има у Београду. Породица Цебара са прикључном машином за фрезање воћњака и винограда Последња породица коју смо обишли на подручју Далмације, била је породица Цебара из места Кашић, које је током одбрамбено отаџбинског рата било на првој линији фронта и које је доста пострадало. Ову вредну и предузимљиву породицу чине родитељи Драгиша и Милијана и три ћерке Маја (18), Ана (13) и Сара (10). За потребе даљег развоја воћарства и повртарства којима се претежно бави ова породица, у договору са њима купљена је половна прикључна машина за фрезање воћњака и винограда у износу од 1.500€. У нади да ће им достављена помоћ бити од великог значаја за будуће послове, опраштамо се са добрим домаћинима. 

Искористили смо прилику и да оставимо неколико пакета са разним потрепштинама за пројекат играонице у Жегару, који је наша организација подржала, а који се очекује да буде ускоро завршен. Уз помоћ и ангажовање нашег дугогодишњег сарадника г-дина Банета Којића и његових пријатеља, брзо и успешно су прикупљене ствари које ће бити на корист будућим корисницима играонице. Слагалице, књиге и остало за играоницу у Жегару Породица Врцељ са материјалом за уређење соба У другом делу Васкршње акције у Крајини тежиште испоруке и обилазака породица било је на северу Лике, на Кордуну и Банији. 

Izvor- www.srbizasrbe.net

Comments (0)

1000 characters remaining

Cancel or